luni, 6 ianuarie 2014

de ce nu se fac angajari in Romania?

 de ce nu se fac angajari in Romania?deoarece companiile care fac angajări şi-au format un registru de întrebări preferate, care, de cele mai multe ori, sunt menite să pună în dificultate candidaţii, potrivit Corinei Diaconu, Managing Director la firma de recrutare ABC Human Capital.
Multe întrebări “capcană” se leagă de motivul părăsirii fostului loc de muncă. Modul în care povesteşte despre plecarea din companie spune multe despre personalitatea, caracterul şi valorile angajatului. De asemenea, candidaţii  care sunt greu de mulţumit - au pretenţii mari, manifestă inflexibilitate în negociere, sunt critici cu cei din jur sau nu se integrează în echipă, sunt consideraţi angajaţi pe care e bine să îi eviţi, potrivit lui Şerban Mrejeriu, consultant la firma de recrutare şi executive search AIMS Executive Search & Consulting.
Unele întrebări capcană pot viza autocaracterizarea. Un candidat care nu admite că are puncte slabe va fi considerat lipsit de onestitate, spune Mrejeriu.  De asemenea, este preferat ca un candidat să admită când are zone de îmbunătăţit şi să ofere exemple care arată că lucrează la aspectul respectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu